БългарскиРециклирани Пластмаси

 

Предлагаме рециклирани материали от следните видове пластмаси:

 

Поливинилхлорид - PVC

Термопластичен еластомер - TPE

Термопластични полиуретани - TPU

Полиамиди - PA 6, PA 66, PA 6.12, PA 10, PA 11, PA 12

Поликарбонат - PC

Полиетилен - PELD, PEHD

Полипропилен - PP

Полистирол - PS, HIPS

Стирени - ABS, PC/ABS, SAN           

Полиацетали - POM, PBT, PMMA

Специални полимери - TEEE, PPS, PPA

 

     

Фирмата ни стартира дейност в сферата на рециклирането и внедрява оборудване за преработка на пластмаси. Производствената база е разположена в град Хаджидимово на площ от 7000 квадратни метра.

 

В световен мащаб консумацията на пластмаса през последните три десетилетия е нараснала с невероятна скорост. Много от приложенията са за изделия, чийто жизнен цикъл е по-малък от една година, след което те биват изхвърлени. Основен проблем при използването на пластмасови изделия е, че за производството им се използва невъзобновяем ресурс, който в същото време не се разгражда или процесът на биоразграждане е много бавен.

В развитите общества съществува култура за рециклиране, както и система за събиране, почистване и повторна употреба на отпадъци и използвани материали.

 

Увеличаването на консумацията на пластмасови продукти води до увеличаване на възможностите за рециклиране на съответните отпадъци.

Основни източници на пластмасови отпадъци са промишлеността и битовият сектор.
Предварителната подготовка на пластмасовите отпадъци, предназначени за рециклиране се състои в намаляване на техните размери чрез нарязване, смилане и агломерация. Към допълнителните техники за преработка на пластмасовите отпадъци спадат екструдирането и регранулирането.

 

 


Връзка с нас

   Tel: +359 876 100 669

   Tel: +359 878 218 034

   Fax: +359878 218 032

 plastcollect@plastcollect.eu

 elena.djevreva@plastcollect.eu

 

Последвайте ни

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin